Contact Us

BLOGS

Izaugsmes Domāšana

Nauda un Emocijas

Emocijas ir cieši saistītas ar Tavu Naudas Mantojumu no Vecākiem

March 01, 20241 min read

JEB pirms 10 gadiem novēroju, ka mēneša beigās jutos emocionāli stresā dēļ Mantojuma no maniem vecākiem. Viņi bija iemācījuši, ka alga tiek iztērēta 3 nedēļu laikā un pēdējās 7-10 dienas ir trauksmainas, kašķīgas un bezpalīdzīgas.

Tieši finansiālo problēmu man izdevās atrisināt Vācijā strādājot, ka sāku pelnīt 1200eur uz rokas, TAČU piefiksēju, ka joprojām jūtos slikti pirms nākošās algas un automātiski visu algu iztērēju sīkumos. Protams, katru pirkumu var attaisnot, bet tas bija tikai mehānisms kā baroju savu Emocionālo Naudas Ieradumu.

Kad šo sapratu, tad noturējos 4 mēnešus neiztērēt savu algu un pāris simtus pataupīt līdz kontā ieskaitās nākošā alga pa virsu esošai. Tas man loģiskā līmenī salaboja tieši Racionālo aspektu. Bet 4 mēneši pagāja līdz manī vairs neradās vajadzība iztērēt visu atlikušo algu.

Atrisinot šīs iekšējās attiecības starp Naudu un Emocijām man bija atbrīvojošas, jo ļāva attīstīt savas pašnbodarbinātā un vēlāk uzņēmēja idejas. Manas emocijas vairs nebija naudas pavadā. Taču, ik pa laikam novēroju, ka vecie ieradumi uzrodas pat ja tie kādreiz tika atrisināti.

Dažreiz pat 10 gadus vēlāk un joprojām nākas strādāt pie savas Psiholoģiskās higiēnas.

Novēro ko līdzīgu sev? Katru mēnesi iztērē naudu nespējot kontrolēt savas emocijas! Iespējams konsultācijas pie psihologa vai mani var palīdzēt šo risināt.

Pieteikties iespējams www.arisbirze.lv/kontakti uz sarunu.

“Emocijas ir cieši saistītas ar Tavu Naudas Paradumu Mantojumu no Vecākiem..” - Aris Birze

Back to Blog
Kontakti

info@arisbirze.lv

27 653 136

Rupniecibas iela 30, Rīga LV-1079